Föredrag Hönsestrik

Länshemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten ordnar en föreläsning om hönsestrik med kändisen Anna Bauer. Läs inbjudan och anmäl dig. Det kostar inget.

Varmt välkomna till föreläsningen ”Hönsestrik och annan Stickning” med Anna Bauer

Anna Bauer är textilkonstnär, utbildad på Högskolan för Design och Konsthantverk, bosatt och verksam i Göteborg. Hon har gett ut böckerna ”Hönsestrik a love story” och ”Hönsestrik forever” på Roos & Tegnér förlag.

Hönsestrik är en friare form av berättade mönsterstickning som har sitt ursprung i 1970-talets Danmark. Karaktäristiskt är de färgglada mönsterbårderna och de instickade personliga och politiska budskapen. Under senare år har Hönsestrik hittat nya uttryck i gerillaslöjden. Hönsestrik är ren okynnesstickning, utan pekpinnar och där du har möjlighet att släppa loss och frossa i färger mönster och fylla din stickning med eget innehåll.

Under föreläsningen kommer Anna att berätta historien bakom Hönsestrik, försöka ge lite inspiration, tekniktips och färglära. Hon kommer också berätta lite om hur stickningen blivit en del av hennes konstnärliga uttryck och om hennes stick-fanzine Smörhönan.

Datum: Onsdag 5 maj
Tid: 19.00-20.30 (Föreläsning + frågestund)
Plats: Digitalt via plattformen Teams
(Länk till mötet skickas ut via mejl dagen innan föreläsningen äger rum)

Anmälan: Du anmäler dig genom att skicka ett mejl med rubriken ”Föreläsning Hönsestrik” till: info.hemslojden@norrbotten.se
I mejlet vill vi att du anger namn och bostadsort.

Föreläsningen arrangeras av Länshemslöjdskonsulenterna Region Norrbotten och är kostnadsfri.

Har du frågor eller funderingar? Då är du varmt välkommen att kontakta oss på nedanstående mejl: info.hemslojden@norrbotten.se